Over ons

Jonge sla

Alles kan ik verdragen,
het verdorren van bonen
stervende bloemen, het hoekje
aardappelen kan ik met droge ogen
zien rooien, daar ben ik
werkelijk hard in.

Maar jonge sla in september
net geplant, slap nog,
in vochtige bedjes, nee.


Rutger Kopland

Jonge Sla bestaat sinds augustus 2008 en is opgericht door Grytha Visser en Philippien Bos. De naam van de club staat voor de jonge spelers die zich nog moeten ontwikkelen, maar ook voor de combinatie van humor en ontroering.

En uiteraard is het de titel van een bekend gedicht van de Groninger dichter Rutger Kopland. 

Jonge Sla heeft als uitgangspunt: het maken van (klassieke) tekststukken met jongeren van 14 tot 24 jaar. maar altijd in een jonge en eigentijdse bewerking.

Het regisseurs-duo Grytha Visser en Philippien Bos heeft een geheel eigen stijl, waarin tekst, muziek, dans, fysiek theater, humor, tragiek, historie en actualiteit zich afwisselen en soms (rare) uitstapjes worden gemaakt. De vormgeving van het artistieke team maakt de voorstellingen af en een bijzonder mooi plaatje om naar te kijken en te luisteren.

Afbeeldingen/02 - Over ons/Dirk Jan Jonge Sla.jpg

Tot nu toe heeft Jonge Sla drie producties gemaakt: De Vrek van Molière in 2011, De Kersentuin van Tsjechow in 2009 en De Koopman van Venetie van Shakespeare in 2014. De eerste twee voorstellingen hebben de prijs 'De Kleine Prins' gewonnen op het Noordelijk Jeugdtheaterfestival in resp. 2011 en 2009. 

Er zijn momenteel geen voorstellingen gepland.


© 2008 - Kortsluiting